Kirjailija

Onnen sirpaleita

Lissun tarina
9789529431366.jpg

Keski-ikää lähestyvän Lissun elämä tuntuu junnaavan paikoillaan, vaikka näennäisesti kaikki onkin kohdallaan. Pitkä avioliitto insinööri-Mikken kanssa alkaa näyttää vakavia horjumisen merkkejä ja Lissu huomaa kuumeisesti miettivänsä kaikkia entisiä poikaystäviään. Löytyisikö heistä apua Lissun elämästä puuttuvaan kipinään? Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei puutu, kun vanha suola alkaa janottaa ja luottamus parhaaseen naisystäväänkin horjuu. Löytääkö Lissu vihdoin onnensa, ja millä hinnalla?

 

Matti Urho on esikoisromaanissaan onnistunut vangitsemaan viihderomaanin tärkeimmät elementit, huumorin ja toiminnan. Raikkaalla kirjoitustyylillä hän johtaa päähenkilönsä seikkailusta toiseen vangiten lukijansa koukkuun heti alkumetreistä lähtien. Tämä dekkarimaisia piirteitä sisältävä hengästyttävä tarina pitää hellittämättä otteessaan loppuratkaisuun saakka.

 

Kirjailijaesittely

Matti Urho on seniori-ikään ehtinyt kirjallisuuden harrastaja, joka on pikkupojasta asti harrastanut kirjoittamista. Hänen tuotantonsa koostuu novelleista, draamasta, eri aiheisista kirjoitelmista ja kuunnelmista, mutta ei runoista. Oppia kirjoittamiseen Matti on ammentanut lukuisilla Oriveden ja Sodankylän kirjoituskursseilla muun muassa sellaisten opettajien kuin Juha Hurmeen, Taija Tuomisen ja Nina Hakalahden johdolla.  Hänelle ominainen tyyli koostuu sekä koomisista että traagisista elementeistä, mikä toisaalta asettaa lukijan nauramaan, toisaalta huolestumaan päähenkilön mahdollisuudesta selvitä tilanteesta. Esikoisromaanissaan Matti tempaisee lukijan mukaansa matkalle tarinan vietäväksi. 

 

Näin syntyi Onnen sirpaleita

Vuosia sitten Matti kuuli amerikkalaisen liiketuttavan koskettavan tarinan, josta hän alkoi kehittelemään kirjan juonta. Tuon liikemiehen, joka oli jo varttuneessa iässä ja koulutukseltaan insinööri, vaimo oli kuollut äkillisesti syöpään. Säällisen suruajan jälkeen vielä viriilissä kunnossa oleva mies oli alkanut miettiä, mistä löytäisi itselleen uuden vaimon.  Hän teki insinöörimäisen ratkaisun ja alkoi soitella läpi entisten tyttöystävien listaa kysyäkseen, kuka naisista oli vielä vapaana. Seitsemäs soitto tärppäsi. Aihe alkoi kiinnostaa Mattia niin ratkaisumallina, prosessina kuin lopputuloksenakin. Kehiteltyään aihetta vuosia hän päätyi siihen, että romaanin päähenkilö olisi tavallinen työssäkäyvä nainen, joka hiukan erikoisella tavalla etsii ratkaisuja elämänsä kysymyksiin.

Tilaa Onnen sirpaleita

Matti Urho: Onnen sirpaleita

ISBN 978-952-94-3136-6

Pehmeäkantinen, 352 sivua, ilmestynyt maaliskuussa 2020

Kirja on saatavilla suomalaisista kirjaverkkokaupoista kuten Adlibris, SSKK ja Booky.

Voit tilata kirjan suoraan myös kirjailijalta lähettämällä viestin tällä lomakkeella. Kirjan hinta on 15 €/kpl + postituskulu 5 €. Saat sähköpostitse kirjailijan pankkitilin, johon summa maksetaan.

Tilaa kirja suoraan kirjailijalta

Kiitos, vastaan Sinulle pian!